Храни, които "изгарят" калориите

Знаете ли, че има продукти, които, ако се употребяват като храна, не само не водят до напълняване, но дори способстват за намаляване на теглото.
Според мнението на американски диетолози, цитирани о Би Би Си, най-действените такива продукти са грейпфрутът, зеленият чай, тиквата и... говеждото месо.

Последното се смята за най-доброто средство за отслабване, защото белтъчините, съдържащи се в него, стимулират метаболизма, а самият продукт отлично задоволява чувството за глад. Освен това говеждото месо се преработва много по-бързо, отколкото различните тестени изделия, независимо дали са сладки или не.

Що се отнася до грейпфрута, то диетите с негово участие стават все по-популярни. Така например половин грейпфрут, изяден преди обяд или вечеря, способства за изгарянето на 800 калории. Плодът съдържа и вещества, за които някои изследвания показват, че се борят с раковите клетки. Освен това той е и много ниско калоричен.

Тиквата е истинско откритие за желаещите да отслабнат. В нея има само 40 калории (в 100 г), нейната структура е влакниста, а това е много полезно не само за здравето, но и за отслабването. Освен това тиквата се приготвя много бързо. Към нея може да се добавят канела, индийско орехче, ядки.

Китайската традиционна медицина определя зеленият чай като дар от боговете. Той е изключително богат на антиоксиданти и е прекрасен вариант за здравословно отслабване.

Освен това зеленият чай засилва обмяната на веществата, ускорява храносмилането, помага за изгарянето на мазнините.

Според някои изследвания, всекидневната употреба на 5 чаши от него спомагат за премахване на негативните последствия от преяждането. Смята се, че той помага и при стрес.